Platsen Nybro

Småstadsidyllen Nybro har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med bland annat riksväg 25 och järnvägen med både regional- och pendeltågstrafik. Vi har även två flygplatser på ett avstånd av tre respektive nio mil. Till Kalmar tar det endast 15 minuter med tåget och till Växjö tar det 50 minuter.

Nybro är den största kommunen i regionen Glasriket som har nästan en miljon besökare varje år. Här kan besökaren ännu komma det magiska glaset mycket nära. Planer finns på att skapa ett internationellt kompetens- och forskningscenter för glas och design i Pukeberg. Detta i samarbete med Linnéuniversitetet och regionförbundet i Kalmar län.

Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda i Nybro då det aldrig är långt till naturen. I naturreservatet Svartbäcksmåla finns södra Sveriges längsta konstsnöspår som lockar mängder av skidåkare varje år. Här finns dessutom en slalombacke och många aktiva föreningar. Kommunen har stora planer på att utveckla detta område. På sikt vill vi att Svartbäcksmåla ska vara en nationellt attraktiv plats för friluftsaktiviteter året runt.

Mer information

www.nybro.se

Powered by Expression Engine, Produktion & Design: AO Media Design – en webbyrå i Kalmar