Oskarshamn - Vår plats på jorden

Oskarshamn är en småstad i den goda bemärkelsen. Här är det gott att leva och det finns en trygghet som gör att man gärna låter sina barn växa upp här. Det bor drygt 26 000 personer i kommunen och staden kännetecknas av gemyt och trivsel. Här finns affärer, restauranger, akutsjukhus, vård, barnomsorg, fritidsaktiviteter och båtliv, precis som i storstaden. Skillnaden är bara den att vi slipper stress, köer och den anonyma tillvaro som ofta finns i storstäderna. Här är helt enkelt lite skönare att bo och leva.

Näringslivet präglas av energisektorn och högteknologisk tillverkningsindustri. Kring kärnkraftsindustrin och dess forskningsenheter finns forskare från hela världen och behovet av arbetskraft i Oskarshamn kommer att öka de närmaste åren. I kommunen finns internationella företag som ABB, Scania, EON-OKG, SAFT etc. Här finns också akutsjukhus, regionhamn och en heltäckande kommunal service.

I staden finns en mångfald utbildningar. Oscarsgymnasiet, ETEC, Nova Högskolecentrum med flera högskoleutbildningar, Oskarshamns Folkhögskola och många andra alternativ. Skolorna håller genomgående hög kvalitet.

Östersjöområdet är en intressant utvecklingsregion med många dörrar mot framtiden. I Oskarshamn finns en sådan dörr, för med den aktiva hamnen är vi redo att vara med och arbeta med den nya världen. Med snabbfärjan når man Visby på 2,5 timmar och med påbörjad ombyggnad av färjeterminalen planeras för trafik mot Baltikum. 
För besökare kan Oskarshamns vackra natur, varma klimat och skärgård vara lockande. I kommunen finns en rad pärlor. Sevärdheten Blå Jungfrun, strövområden, golf, tennisbanor, tusentals båtplatser, badplatser liksom flera hundra föreningar. Här finns alla möjligheter till ett aktivt och rikt liv. Oskarshamn ligger mindre än tio mil från Öland och på mindre än en timmes bilresa når du glasriket med några av världens mest ledande glasbruk.

Mer information

www.oskarshamn.com
www.oskarshamn.se

Powered by Expression Engine, Produktion & Design: AO Media Design – en webbyrå i Kalmar